Sundhedskort/Sundhedskort-app

Sundhedskort giver dig ret til gratis lægebehandling her i Danmark. Derfor skal du have det med, når du skal til lægen.

Husk dit sundhedskort/sundhedskort-app, hver gang du besøger os, også når det drejer sig om et barn. Når du ankommer til klinikken, skal sundhedskortet/sundhedskort-app registreres ved scanner. Herefter bliver det registreret i vores system, at du er kommet.

Hvis du har mistet det, eller det ikke virker mere, skal du bestille et nyt sundhedskort eller downloade sundhedskort-appen. Hvis du glemmer dit sundhedskort, vil vi bede dig huske det næste gang. Så skete det igen, kan det ske at du må få en tid en anden dag.

Sundhedskort-appen er et frivilligt supplement til det fysiske sundhedskort, så du skal stadig bringe dit fysiske sundhedskort til lægen, også efter du har downloadet appen. Du kan se dit barns sundhedskort i appen, når, du har forældremyndighed over dit barn, dit barn er under 15 år og dit barn er registreret i CPR-registeret.

Sundhedskortet er en slags "DANKORT". Hvis du vil handle ind hos købmanden eller i en butik , så skal du huske at betale. Hvis du ønsker at "handle" en ydelse hos din læge, så er sundhedskortet i virkeligheden dit "dankort".